Als u aan het begin van uw loopbaan staat, is de tijd na uw pensioen niet het eerste waar u aan denkt. Maar heeft u er al een flink aantal jaren opzitten? Dan heeft u misschien al vastomlijnde plannen voor een reis, hobby of cursus. Wat u ook gaat doen, u wilt verzekerd zijn van voldoende inkomsten. Daarom is het zinvol om stil te staan bij uw pensioen. In Nederland heeft iedereen na z'n 65ste recht op een AOW-uitkering. Bovenop deze uitkering ontvangt u pensioen dat uw opbouwt via uw werkgever(s). Hoeveel pensioen heeft u eigenlijk opgebouwd? En, mocht u een pensioentekort hebben, hoe gaat u dat dan aanvullen? Belangrijke vragen, die u zich moet stellen als u uw pensioen goed wilt regelen. Brandt Hypotheken & Assurantiën biedt u vele mogelijkhedne om u te verzekeren van een aanvullend pensioen.

Het Nederlandse pensioenstelsel
Het Nederlandse pensioenstelsel bestaat uit drie pijlers. De eerste pijler is de basispensioenvoorziening. Hieronder vallen uitkeringen die door de overheid worden verstrekt, zoals de AOW, de ANW en de WAO. De tweede pijler is het aanvullend pensioen dat u opbouwt via uw werkgever. De derde pijler bestaat uit de aanvullende pensioenvoorziening die u zelf afsluit. Bij voorbeeld lijfrenteverzekeringen of spaargeld.

Wat gebeurt er met de AOW
De overheid trekt zich op veel gebieden steeds verder terug. Ook op het gebied van de oudedag. DIt betekent dat u meer en meer op eigen voorzieningen bent aangewezen, terwijl veel regelingen worden afgeschaft of versoberd. Zo wordt het basispensioen, de AOW, met ingang van 1 januari 2015 flink beperkt. Vraag ons naar de gevolgen voor uw oudedag. Of kijk voor meer informatie over pensioen ook op www.pensioenkijker.nl

Hypotheekrente al vanaf: (Bekijk hier alle rentes)
meer informatie
Hypotheek oversluiten. Wat levert dat op?
meer informatie