Nieuwe beperkingen basisverzekering Zorg

Wie vanaf 2016 ziek wordt buiten Europa, krijgt zijn kosten straks niet meer vanuit de basisverzekering vergoed. Minister Schippers van Volksgezondheid beperkt de zogenoemde 'werelddekking' in de hoop daarmee 60 miljoen euro te kunnen besparen. En het Kabinet heeft deze maatregel inmiddels goedgekeurd.

Volgens Schippers hebben veel mensen die buiten Europa reizen vaak al een aanvullende dekking via een reisverzekering.

Privé-aangelegenheid

Omdat de VVD-bewindsvrouw vindt, dat buitenlandreizen over het algemeen een privé-aangelegenheid zijn is zij van mening dat de extra zorgkosten van dergelijke 'persoonlijke keuzes' niet door de gemeenschap betaald hoeven te worden. 

Uitzonderingen

Op grond van dezelfde logica is die buitenlandbeperking niet van toepassing voor mensen die vanuit hun werk buiten Europa verblijven.

Er is eveneens een uitzondering voor mensen die voor een behandeling op het buitenland zijn aangewezen, omdat die behandeling niet in Nederland verkrijgbaar is. 

 


Bovenstaand nieuwsbericht is gepubliceerd op 26-10-2015. Dit bericht is met veel zorg en aandacht samengesteld. Desondanks kunnen wij niet volledig instaan voor de correctheid, volledigheid of actualiteit van de informatie.
Maak een afspraak met ons om de meest recente informatie te ontvangen.


Hypotheekrente al vanaf: (Bekijk hier alle rentes)
meer informatie
Hypotheek oversluiten. Wat levert dat op?
meer informatie