Veel schade door najaarsstorm

De oktoberstorm die gisteren over ons land raasde heeft aanzienlijke schade veroorzaakt. Volgens eerste schattingen van het Verbond van Verzekeraars bedraagt de schade, uitgezonderd de overheids- en landbouwsector, zeker 95 miljoen euro. Verzekeraars zetten de komende dagen extra mankracht in, om de claims op inboedel-, opstal- en autoverzekeringen snel te kunnen verwerken.

Hevige wind is geen uitzondering in het najaar, maar de storm die gisteren vooral over het westen en noorden van het land trok, was met uitschieters tot 150 kilometer per uur, zeer krachtig en hield relatief lang aan. Veel schade werd vooral aangericht door bomen die – nog flink in het blad – ontworteld raakten en op auto’s of woningen vielen. Ook rondvliegende dakpannen en puin veroorzaakten schade aan woningen, bedrijfspanden en voertuigen.

Volgens het Verbond van Verzekeraars was de schade nog ernstiger geweest als de autoriteiten niet hadden gewaarschuwd voor het naderend onheil. “Omdat het KNMI tijdig een code rood aangaf en ook de brandweer in sommige streken met adviezen aan de bevolking kwam is waarschijnlijk veel ellende voorkomen”, vermoedt algemeen directeur Richard Weurding van het Verbond van Verzekeraars. Burgers, bedrijven en overheden hebben preventieve maatregelen kunnen nemen, zoals het verplaatsen van auto’s naar een veiliger locatie.

De stormschade gisteren was weliswaar fors, maar wordt nog overtroffen door de schade die de storm Kyrill op 18 januari 2007 veroorzaakte en voor een schadepost van meer dan 200 miljoen euro zorgde. Een ‘normale’ herfststorm veroorzaakt een schade die al snel meer dan 1 miljoen euro bedraagt.

Mocht u ook met stormschade zijn geconfronteerd meld deze dan zo snel mogelijk, want ondanks alle extra ingezette mankracht leert de ervaring dat er bij verzekeraars nog heel wat tijd gemoeid kan zijn dit soort schades snel af te wikkelen.


Bovenstaand nieuwsbericht is gepubliceerd op 29-10-2013. Dit bericht is met veel zorg en aandacht samengesteld. Desondanks kunnen wij niet volledig instaan voor de correctheid, volledigheid of actualiteit van de informatie.
Maak een afspraak met ons om de meest recente informatie te ontvangen.


Hypotheek oversluiten. Wat levert dat op?
meer informatie
Hypotheekrente al vanaf: (Bekijk hier alle rentes)
meer informatie